Isnin, 10 Disember 2012



assalamualaikum kawan :)
mood tk berape baik lah 2 , 3 hari ni . xtahu lah npe.
aku rase marah sangat kt dye ni sbb jeles. 
tu je , JELES ! 
seriously , aku syng sgt kt dye , tpi dye mcm .....
hurm , tu lah cinta jarak jauh. aku sakit sangat hati bile bce chat dye dengan eijah tu .
yes, mmg pompan tu dha kawin, mcm aku ckp ,hati ni brubah bile2 mse je tnpa kita sedar.
hargai lah ap yg ade didepan awak .hurm , masalah awak ,kita kongsi lah same2 .
kalau perlukan bantuan ,try mntk tolong sye dulu, mne tahu sye boleh tolong awak.
ni tak , eijah jugak yg awk mntk, dgr and bagai semua kt dye lah.
ya allah, sakit wey hati ni . aku jenis yg kalau bengang mmg aku lepas kn je.
xdek mse aku nk simpan2 . haih, kau tak bahagia dengan aku.aku tahu :)
semua orang kata yang kita ni sweet couple tapi dorg tk tahu hakikat nya mcm mne.
sye akan jage hubungan ni , tapi bagi sye mse tok terima bnde mcm ni.
sye kecewa bila dpt tahu yg awak tk jadi blek malaysia ujung bulan ni.
mse sye dpt thu tu , sumpah sye rase mcm nk bunuh diri je .
then , malam tadi satu malam sye tk boleh tidur ,asek pikir bnde bodoh ni je.
perempuan yang dah ade anak 1 bukn penghalang kalau dye nk jatuh hati kt awak .
orang banyak bercerai sbb ap ? sbb bnde mcm ni lah.
ya allah ,smpai ke situ aku pikir. hurm, maaf.
sye tak dapat bahagia kan awak :'(













Sabtu, 20 Oktober 2012





 assalamualaikum :)
hey you all. kalau nk tahu aku paling suka beli kasut.
and kasut yg paling aku nk sgt yg dalam gmbr tu :'(
ohmyyy` kalau dpt msty happy gyler lah.
yg masalah nye skarang ni duit aku ,aku nk gune tok beli 
varsity baru . hurm, kne kumpul lebih lgi tok bli kasut ni plak.
duit kalau mintak kt mama or abah tros dapat xpe lah jugak
ni dorg suruh gune duit sndri.
seminggu RM 20 je aku blanje kt skola. 
mmg susah lah nk kumpul :'((((((
hurm, xpe, ap je yg aku nk ,aku msty
dpt kan.. hahaha XD 
xdek sape boleh halang aku .

Ahad, 16 September 2012

 okay hye hey hoi, ASSALAMUALAIKUM :)
aku tgkblog org lain comel2 je, ade gmbr ngan bf lgi :'(
series aku jeles sgt ! aku nk sgt bergambar ngan wayuk !
tapi wayuk blek malaysia sangat lah lmbt.
dye kata cinta jarak jauh xpenting, yg penting SETIA :)
dye sangat lah pandai buat ayat ,kalah laki2 lain .
kalah ex2 aku sblom ni. tpi ex2 aku tu cume nk GAME aku je tahu.
tak reti hargai aku betol :/ huh! 
wayuk kalau marah mmg buat aku pon rase nk marah.
bukan sikit2 dye marah, tanda seru (!) dye bukan main byk lagi :D
haih, wayuk2, nape lah aku syng kt kau.
kau dah ambek hati aku tahu tk?
bile kau nk pulang kn balek :p hahah !
sumpah aku rindu kau.
kite pernah berjumpa sekali je kan, 
tpi time tu kite tk kenal,yg aku kenal cume
kau sebagai abang najib :)
okay kau mmg kuat makan :D
comel sgt ! haha, please lah setia dgn aku wayuk.
jgn main n prasaanaku kay. 
aku ikhlas syg kn kau :')
love you wayuk <3 br="br">

Isnin, 13 Ogos 2012



                                                       WAHYU SAHIH BUKHORI <3 b="b">
ni name penuh dye . aku sayang dye sangat2 ! tpi aku takot dye main kn aku je :/ aku susah nak percaye kt lelaki lgi . tpi aku cuba tok setia ngan dye :) sedih je bile tringat bnde lepas. aku couple ngan wayuk bukan sbb nk lupekn aneef, tpi sbb aku nk bgi peluang kt dye. aku xnk terlepas org yg syng kn aku :') aku yakin yang wayuk ni bukan playboy mcm ex2 aku sebelom ni . insyaallah aku akn jage hubungan aku dgn dye ni. act aku pernah jumpe dye sekali je, tu pon mse raya tahun lepas kt rumah diana :p tapi dye lupe dah kt aku . hee, dye kate dye blek sni nnty dye nk bgi aku something. tak saba siot ! haha, agak2 ap lah kn. aku pon ade bnde jugak nk bgi kt dye. tpi tu lah ,bulan 12 ni baru dye blek. sangat lame meyh :'( hurm, xpe2, saye tggu awk kay , saya sayang awak sgt2 wayuk :) jangan curang taw ! Love you sayang !

Rabu, 18 Julai 2012

HAKIM YANG BIJAKSANA


Cerita ini terjadi di kota New York pada pertengahan 1930an ketika AS mengalami depresi ekonomi. Saat itu hari amat dingin. Di seluruh penjuru kota , orang-orang miskin nyaris kelaparan. Di suatu ruang sidang pengadilan, seorang hakim duduk menyimak tuntutan terhadap seorang wanita yang dituduh mencuri septong roti. Wanita itu berdalih bahwa anak perempuannya sakit, cucunya kelaparan, dan karena suaminya telah meninggalkan dirinya. Tetap saja penjaga toko yang rotinya dicuri menolak untuk membatalkan tuntutan. Ia memaksa bahwa wanita itu harus dihukum untuk menjadi contoh bagi yang lainnya.
Hakim itu menghela nafasnya. Sebenarnya ia enggan menghakimi wanita ini.
Tetapi ia tidak punya pilihan lain. “Maafkan saya,” katanya sambil memandang wanita itu. “Saya tidak bisa membuat pengecualian. Hukum adalah hukum, jadi Anda harus dihukum. Saya mendenda kamu sepuluh dolar, dan jika kamu tidak mampu membayarnya maka kamu harus masuk penjara sepuluh hari.”
Wanita itu tertunduk, hatinya remuk. Tanpa disadarinya, sang hakim mencopot topinya, mengambil uang sepuluh dolar dari dompetnya, dan meletakkan uang itu dalam topinya. Ia berkata kepada hadirin.
“Saya juga mendenda masing-masing orang yang hadir di ruang sidang ini sebesar lima puluh sen karena tinggal dan hidup di kota ini dan membiarkan seseorang kelaparan sampai harus mencuri untuk menyelamatkan cucunya dari kelaparan. Tuan Bailiff, tolong kumpulkan dendanya dalam topi ini lalu berikan kepada terdakwa.”
Akhir cerita, wanita itu meninggalkan ruang sidang sambil mengantongi empat puluh tujuh dolar dan lima puluh sen, termasuk di dalamnya lima puluh sen yang dibayarkan oleh penjaga toko yang malu karena telah menuntutnya.

Ahad, 17 Jun 2012






hye readers :) assalamualaikum. mood happy gyler harini lepas dpt tahu yg izzat dgn ayunk couple blek . ohmyy , dorg sweet. dulu aku tk kenal langsong sape ayunk , lps dye couple dgn yull bru aku tahu baik nye ayunk tu :)sumpah seronok kwn dgn dye , tapi aku tk pernah jmpe dye :/ tringin kowt nk jmpe, bile dah jmpe nnty msty tgk dye lagi besar dari aku :p aku dah lah kurus keding and dye look comel and berisi . aku tahu dye msty syng kt yull lgi tp dye tk boleh tipu diri dye sndiri yg dye syng kn izzat jgk kn. now, dah tiba masanya aku tk boleh sebok hal dorg lagi . aku terpkse undur diri and if ayunk or izzat perlu kn bantuan syasya lgi , crik je syasya kay :) i'm always help you . jaga hubungan korg baek2 ^_^

Selasa, 5 Jun 2012


 Yasmin Johan Eusffoe atau lebih dikenali sebagai @yasminhuwick
kepada arwah , aku sedekah kn alfatihah untok si dye :) smoge kau tenang dan selamat di alam sana .
walaupon aku langsong tk kenal asal usul kau tp aku sedih dgr crite kemalangan kau :')
allah ambek kau dulu sbb allah syng kn kau . so sesiapa yg bce ni sedekah kn lah alfatihah ye :)
hope bile satu hari nnty kite pergi ,org lain akn bwt bnde same seperti mne kite lakukan kepada si dye :)